Quantcast
Channel: Safe-sex
Viewing all 129 articles
Browse latest View live

מה זה ChemSex?

$
0
0

כשמדברים על ChemSex מדברים על שני "טבואים" מאוד גדולים בחברה שלנו – סקס וסמים.

ChemSex הוא מושג המשמש לתיאור תופעה של שימוש בסמים בבמפגשים מיניים מאוד אינטנסיביים על ידי גברים שמקיימים יחסי מין עם גברים (MSM). לפעמים מתייחסים לתופעה גם בשם Party and Play. המושג קשור קשר הדוק לתרבות הההכרויות באינטרנט ובאפליקציות השונות דוגמת גריינדר, ומתאר התנהגויות ספציפיות לאוכלוסיה זו שנמצאת בסיכון גבוה להדבקות במחלות מין.  

תוצאת תמונה עבור chem sex

למרות שלפעמים עושים טעות בשימוש במושג ומתארים באמצעותו שימוש בכל הסמים בהקשרים מיניים על ידי כלל האוכלוסייה, מפגש ChemSex (או צ'יל) הוא אירוע שבו מתאספים גברים כדי לקיים יחסי מין זה עם זה, ולרוב כל המשתתפים בו לוקחים סמים ספציפיים, בייחוד GHB/GBL (ג'י, ג'ינה או סם אונס), מפדרון (מלחי אמבט, מ-קאט, מיאו מיאו) וקריסטל מתאמפטמין (קריסטל מת', טינה). לפעמים לוקחים חלק מהסמים, לפעמים את כולם יחד ולפעמים בשילוב עם סמים נוספים.

מפגשי ChemSex הם תופעה ייחודית הקשורה לטכנולוגיות חדשות, לזמינות של סמים שמתאפשרת בגלל הטכנולוגיות האלה, ולעובדה שהתופעה אומצה על-ידי קהילה מאוד פעילה מבחינה מינית. גברים שמקיימים יחסי מין עם גברים חשופים יותר ל-HIV מאשר גברים הטרוסקסואלים (בגלל השכיחות של הנגיף בקהילה ובגלל הפרקטיקה המינית של חדירה אנאלית שנפוצה יותר באוכלוסייה זו) ולכן גם התנהגות מינית שנכנסת תחת הגדרת ChemSex מסכנת אותם יותר.

למרות שהשימוש בסמים ואלכוהול בהקשרים מיניים הוא דבר נפוץ לאורך ההיסטוריה, קריסטל מת', מפדרון ו-GHB/GBL מספקים "היי" מיני שונה מאוד מסמים אחרים שהיו נפוצים בעבר, לכן מדובר בתופעה שמביאה התמודדות חדשה. עדיין חסרים מחקרים בנושא כדי לדעת מה הסכנות שבשימוש יתר בסמים אלה ומה ניתן לערבב עם מה.

מטרת המאמר איננה לעודד  צריכת סמים וקיום יחסי מין שלא במודעות צלולה, אולם אם אתם כבר לוקחים חלק במפגשים מסוג זה לפניכם מספר נקודות שיכולות להפוך את המפגשים לבטוחים יותר:

  • יש להקפיד על מין בטוח עם קונדום. יש להצטייד מראש בקונדומים ולהקפיד להחליף קונדום בין פרטנר לפרטנר.
  • יש לעשות בדיקות למחלות מין באופן קבוע כולל בדיקת HIV וצהבת C.
  • במידה ואתם צורכים סמים באופן קבוע במפגשים מסוג זה ואתם לא תמיד צלולים בדעתכם כדי להפעיל שיקול דעת לגבי שימוש בקונדום – מוטב שתשקלו לקבל ייעוץ פרפ. שימוש בפרפ מיועד לסייע לאוכלוסיות בסיכון להימנע מהדבקה ב-HIV. חשוב לציין כי פרפ לא מונע הדבקה במחלות מין אחרות.
  • תשתתפו במפגשים עם אנשים שאתם סומכים עליהם (ככל שאתם יכולים), השיפוט שלכם עלול להיות לקוי באופן דרמטי כשאתם על סמים.
  • לפני שאתם לוקחים סמים תקבעו גבולות ברורים של מה שאתם מוכנים לעשות מבחינה מינית ומבחינת הסמים שאתם לוקחים. כך תוכלו להתייחס לגבולות האלה ביתר קלות כשאתם ב"היי".
  • אל תערבבו סמים שונים – ערבוב של סמים מסוימים עשוי לשבש את השפעת הסם ולגרום לתופעות לוואי חמורות. 
  • אל תמשכו את מפגשי ה-ChemSex יותר מדי זמן – אחרי יומיים של חוסר שינה לרוב מופיעה פרנויה והזיות.
  • אין לשתף מחטים, או כל ציוד אחר המיועד להזרקה.
  • לא מומלץ להשתתף במפגשי ChemSex באופן קבוע. מפגשים רבים ותכופים עלולים להוביל לדיכאון, ירידה במשקל ותלות פסיכולוגית. 
  • זכרו שתמיד נחמד לפלפל את חיי המין שלכם באמצעות מין ללא סמים, דייטים, בילויים שאינם מיניים וכמובן אינטימיות אמיתית.
  • אם אתם מרגישים שמפגשי ה-ChemSex שלכם יוצאים משליטה – פנו למוקדי הסיוע והתמיכה. שם יוכלו לעזור לכם.
  • למדו על הסמים השונים, הסכנות וההשפעות כאן. מאמר "עזרה ראשונה ל chem sex".

 

הפוסט מה זה ChemSex? הופיע ראשון בSafe-sex


PREP וטרובדה

$
0
0

 

בקרוב תסופק בישראל לאנשים הנמצאים בסיכון גבוה להידבק ב-HIV תרופה המקטינה את הסיכון. עד כמה יעילה התרופה במניעת הדבקה?

נעם לויתן

על פי כותרות העיתונים הוועדה המייעצת למנכ"ל משרד הבריאות בנושא איידס המליצה לאשר מתן טיפול מונע טרום חשיפה (PREP) לאנשים הנמצאים בסיכון גבוה להידבק ב HIV, הנגיף הגורם למחלה.

ועדת סל התרופות הכריעה בחודש אילו תרופות ייכנסו השנה לסל, והעבירה את המלצותיה לשר הבריאות יעקב ליצמן

מחקרים הראו כי טיפול בגלולה בשם טרובדה (Truvada), מונע כמעט לחלוטין הדבקה ב-HIV, אם היא נלקחת לפני קיום יחסי מין לא מוגנים עם אנשים החיוביים לנגיף."

כך מסביר אחד מחברי הועדה את ההמלצה על הטיפול המונע: בשנים האחרונות נרשמה עלייה במספר הנדבקים ב HIV בקרב האוכלוסייה הגאה. במקום שבכל שנה יתווספו עוד 10 0נשאים, אותם אנשים פשוט ייקחו את הטיפול התרופתי ויימנעו מהדבקות. בדרך זו, בתוך מספר שנים ירד מספר הנשאים באופן דרמטי".

טרובדה אמנם מונעת הדבקה בנגיף, אבל המחקרים בדקו את יעילותה כשמשתמשים בה בנוסף לקונדום, ולא כתחליף לו. אין נתונים טובים על יעילותה כאמצעי מניעת הדבקה, ובכתבות לא טרחו לציין את ההסתייגויות האלו מהשימוש בגלולה, את הצורך בשימוש בקונדום – שהוא אמצעי המניעה היעיל ביותר – או את העובדה שאפילו החברה שמייצרת את התרופה, מדגישה כי אסור לוותר על השימוש בקונדום  (Gilead Sciences)

אז מה זה PrEP ומהי טרובדה?

טיפול מונע טרום-חשיפה (pre-exposure prophylaxis או PrEP) כשמו כן הוא – טיפול שניתן לפני חשיפה לגורם מחלה כדי לנסות למנוע הדבקה. הטיפול המונע הבטוח ביותר והטוב ביותר הוא חיסון. לא לכל המחלות יש חיסונים, אבל קיימים בשוק כמה טיפולים מונעים. למשל, המטיילים באזורים מוכי מלריה, מחלה קשה שאין חיסון נגדה, מצטיידים בדרך כלל בתרופות שעליהם לקחת במהלך הטיול. הם מתחילים את הטיפול התרופתי המונע לפני הכניסה לאזור הנגוע, וממשיכים כמה ימים או שבועות לאחר היציאה מהאזור. לטיפול ייתכנו תופעות לוואי (שהן עדיפות, כמובן, מלחלות במלריה).

טרובדה היא הגלולה הראשונה שאושרה כטיפול תרופתי מונע מפני הידבקות בנגיף ה-HIV. משולבות בה שתי תרופות, טנופוביר ואמטריציטאבין, שמעכבות את פעילותו של אנזים (reverse transcriptase) החיוני לתהליך ההתרבות של הנגיף. התרופות משמשות כבר שנים רבות כחלק מהטיפול המשולב ("הקוקטייל") הניתן לנשאי HIV, אך כטיפול מונע הן ניתנות רק לאנשים שהם שליליים לנגיף ואינם מקבלים תרופות נוספות.

עד כמה יעילה טרובדה במניעת הידבקות ב-HIV?

בסוף שנת 2010 התפרסמו ב-The New England Journal of Medicine תוצאות מחקר קליני שלפיהן טרובדה מסוגלת להגן על אנשים בקבוצת סיכון מפני הידבקות ב-HIV. במחקר, שמכונה iPrex, השתתפו 2,499 אנשים שליליים לנגיף – גברים הומוסקסואלים ונשים טרנסג'נדריות שמקיימות יחסים עם גברים. המשתתפים חולקו באקראי לשתי קבוצות – קבוצת הניסוי, שחבריה קיבלו טרובדה, וקבוצת הביקורת, שחבריה קיבלו פלצבו (טיפול דמה). כל המשתתפים נבדקו לניטור תופעות לוואי ולגילוי HIV, וכן קיבלו קונדומים חינם, הדרכות וייעוץ בנוגע למחלות מין ולחובת השימוש בקונדומים, בדיקות לגילוי מחלות מין וטיפול במחלות שהתגלו. בתום המחקר התברר שהמשתתפים בקבוצת הניסוי היו בסיכון מופחת להידבק ב-HIV לעומת אלה בקבוצת הביקורת: שיעור ההידבקות בנגיף בקרב המשתתפים שקיבלו טרובדה היה נמוך ב-43% מאשר בקרב מקבלי הפלצבו.

אחד הגורמים שהשפיעו על תוצאות המחקר היה מידת ההקפדה על לקיחת הגלולות כנדרש. הצלחתו של כל טיפול תרופתי, ובמיוחד טיפול מתמשך, תלויה בהתמדה של המטופל. יש סיבות שונות להפרה של שגרת הטיפול – תופעות לוואי שהחולה חווה, תחושתו שכדאי לו להפחית מינון, הנחתו שאפשר לדלג על יום מדי פעם, או סתם שכחה. יתר על כן, כשמדובר באנשים בריאים, ש"רק" לוקחים טיפול מונע, הסיכוי לחוסר הקפדה על משטר התרופות גדל. ואכן, כאשר החוקרים הביאו בחשבון את מידת ההתמדה של המשתתפים בטיפול, נמצא ששיעור ההידבקות של חברי קבוצת הניסוי שפעלו על פי ההוראות במשך 90% יותר מזמן הניסוי היה נמוך ב-73% משיעור הנדבקים בקבוצת הפלצבו. עוד השוו החוקרים בין חברי קבוצת הניסוי שלקחו את הגלולה בעקביות ובין אלה שלא. התברר שהיעילות האמיתית המקסימלית של טרובדה בהפחתת שיעור ההדבקות ב-HIV היא 92%. לשם השוואה, שימוש רגיל בקונדום (כלומר סדיר בדרך כלל אבל עם 'חריקות') מפחית את שיעור ההידבקות ב-HIV בכ-85%, ואילו היעילות המקסימלית שלו (כלומר בשימוש נכון בכל מגע מיני) היא ככל הנראה 98% (תלוי איפה קוראים).

איך מודדים יעילות?

היעילות נמדדת על ידי בדיקה השוואתית של כמות מקרי ההדבקה בתקופה נתונה. יעילות מקסימלית של 98% פירושה שאם תשוו בין שתי קבוצות דמיוניות, האחת שחבריה משתמשים בקונדום בצורה נכונה בכל מגע מיני והשנייה שחבריה לא משתמשים בקונדום כלל, תגלו ששיעור ההידבקות בנגיף בקרב הקבוצה הראשונה נמוך ב-98% מאשר בקרב הקבוצה השנייה. למשל, תראו שבתקופה נתונה נדבקו בקבוצת נטולי הקונדום 50 איש, ואילו בקבוצת המשתמשים המתמידים נדבק רק אדם אחד.

היעילות המחושבת לשימוש רגיל בכול סוג של טיפול כוללת בתוכה שימוש לא נכון, וגם נבדקים (בקבוצת הניסוי) שטענו שדבקו בשגרת הטיפול אך למעשה לא עשו זאת, למשל לא שמו קונדום או לא נטלו גלולה. היעילות מתייחסת לשיעור הגנה יחסי (RRR), כלומר הפחתת הסיכון היחסי, מדד המתייחס לתקופה קצובה ולא לסיכון במגע יחיד: אם במשך שנתיים שבהן עקבו אחרי X אנשים נדבקו בקבוצת הביקורת 64 איש ובקבוצת הניסוי 10 אנשים, מתקבלת הגנה של קרוב ל-85% בשימוש רגיל, ונמנעו 54 מקרי הדבקה.

מה קורה אם לא מקפידים על נטילת טרובדה על פי ההוראות?

על חשיבותה של הצמדות להוראות הטיפול בטרובדה אפשר ללמוד מהשוואה בין תוצאות שני מחקרים קליניים שנערכו באפריקה. במחקר הראשון, FEM-PrEP, השתתפו 2,120 נשים הטרוסקסואליות שליליות ל-HIV, שחולקו לקבוצת ניסוי ולקבוצת ביקורת. במהלך המחקר לא נמצא הבדל בין שתי הקבוצות בשיעור ההדבקה ב-HIV. לאחר זמן התברר שהנשים בקבוצת הניסוי אמנם דיווחו שלקחו את הגלולות כנדרש, אבל לא עשו זאת. המחקר הופסק באפריל 2011.

לעומת זאת, המחקר Partners PrEP, שנערך בקרב 4,747 זוגות הטרוסקסואלים מעורבי סטטוס (אחד מבני הזוג חיובי לנגיף והשני שלילי), מצא ששיעור ההידבקות ב-HIV היה נמוך בכ-73% בקרב משתתפים שנטלו טרובדה מבקרב אלה שקיבלו פלצבו. עוד מדדו החוקרים את רמת התרופה בדם חברי קבוצת הניסוי, וגילו שכ-80% מהחברים בה לקחו את הגלולה כנדרש. על פי השוואת מידת ההדבקה בקרבם לזו של 20% הנותרים, העריכו החוקרים שהיעילות המקסימלית האמיתית של טרובדה בהפחתת שיעור ההידבקות ב-HIV היא 90%.

ומה היעילות של טרובדה כטיפול מונע טרום-חשיפה בעולם האמיתי ולא במסגרת ניסויים קליניים?

ככל הנראה לא רעה. במחקר אחד, שבו עקבו אחר 657 גברים מסן פרנסיסקו שנטלו את הגלולה כל יום, לא התגלו מקרי הידבקות ב-HIV. חלק מהמשתתפים דיווחו שהשתמשו פחות בקונדומים במהלך המחקר, אבל לא ברור אם נהגו כך בגלל הטיפול או משום שהתחילו מערכות יחסים מונוגמיות עם בני זוג שליליים ל-HIV. כמחציתם נדבקו במחלות מין שאינן HIV, כגון עגבת, זיבה וכלמידיה. המחקר לא כלל קבוצת ביקורת, ולכן אין לדעת כמה מקרי HIV נמנעו בזכות הטיפול, אם בכלל.

מחקר אחר (PROUD), שנערך באנגליה, בדק את יעילות הטיפול התרופתי המונע ב-544 גברים המקיימים יחסי מין עם גברים, כאשר 275 מהמשתתפים קיבלו טרובדה מיד עם תחילת המחקר, ואילו 269 – רק כעבור שנה. תוצאות המחקר הראו כי שיעור ההידבקות ב-HIV בקרב הגברים שקיבלו טרובדה מיד היה נמוך ב-86% מאשר בקרב גברים שהמתינו שנה לקבלת הטיפול. המחקר הופסק לפני הזמן וכל המשתתפים התחילו ליטול את הגלולה לאחר שהתברר כי היו כ-9% מקרי הידבקות חדשים בשנה בקרב קבוצת הממתינים, לעומת רק 1-2% בקרב אלה שקיבלו את התרופה מיד.

בעולם האמיתי קורה שלוקחים טרובדה באופן לא סדיר ולא על פי ההוראות – רק לפני פסטיבל זה או אחר שבו מתכוונים לקיים יחסי מין עם פרטנרים רבים, ו/או תחת השפעת סמים ואלכוהול שיכולה להשכיח את הצורך להשתמש בקונדום.

בגלל משך הזמן שדרוש לתרופות להצטבר ברקמות (7 ימים רקטלי, 20 יום וגינלי), שימוש ספורדי כזה אינו מומלץ. אמנם קיימת עדות לכאורה שגם שימוש כזה הוא יעיל: מחקר שנערך בצרפת ובקנדה (IPERGAY) בדק שימוש בטרובדה "על פי דרישה" (שני כדורים בין יממה לשעתיים לפני המגע המיני, כדור שלישי יממה לאחר המגע, וכדור רביעי 48 שעות אחריו) בקרב 400 משתתפים בעלי סיכון גבוה להידבק ב-HIV. כל המשתתפים הונחו להשתמש בקונדום. תוצאות המחקר הראו שיעור הגנה של 86% – 14 נדבקו בקבוצת הביקורת, ושניים בלבד בקבוצת הניסוי. אלא שהשימוש בטרובדה במסגרת המחקר אינו יכול להיחשב שימוש ספורדי באמת: התדירות שבה קיימו כל המשתתפים יחסי מין היתה גבוהה, כך שבמשך תקופת המחקר הם לקחו לפחות ארבע גלולות טרובדה בשבוע, כל שבוע. לכן המחקר האמור מצטרף למחקרים אחרים שמעידים שגם נטילה לא מושלמת – אבל סדירה – של הגלולה (ארבעה ימים בשבוע מתוך שבעה) מספקת הגנה סבירה מפני HIV.

מה עוד כדאי לדעת על טרובדה?

קודם כל, בניגוד למסר שעולה מהכתבות, אין במחקרים תמיכה בהנחה שטרובדה יעילה בפני עצמה, בלי שימוש בקונדום. בכל הניסויים שבדקו את מידת ההגנה שהגלולה מספקת נעשה שימוש, חלקי לפחות, גם בקונדומים, כך שהנתונים שהתקבלו מעידים על יעילותה כאמצעי זהירות נוסף, ואין נתונים עד כמה היא מועילה כאמצעי זהירות יחיד.

יתר על כן, יש להקפיד על שימוש עקבי ונכון בטרובדה. צריך לקחת אותה כל יום, במשך כל התקופה שבה מקיימים יחסי מין מזדמנים. חייבים להתחיל לפחות שבוע לפני קיום היחסים [PDF] כדי שריכוזה בגוף יגיע לרמה המספקת הגנה. אם רוצים להפסיק לקחת את הגלולה (למשל בגלל תופעות לוואי), מומלץ להמשיך בכל זאת במשך כחודש לאחר החשיפה האחרונה לאפשרות הדבקה ב-HIV.

לטרובדה יש תופעות לוואי לא נעימות (מי שרוצה להיבהל מוזמן לעיין בעלון לצרכן [PDF]), חלקן, כמו כאבי ראש ובחילות, עוברות בדרך כלל לאחר חודש, ויש כאלה (ובהן תופעות מסכנות חיים, כגון חמצת לקטית או נזק לכבד) שנוטות להופיע ככל שהשימוש בתרופה מתמשך וככל שגיל המשתמש גבוה יותר. התרופה יכולה גם לגרום להחמרה של הפטיטיס B, ולכן מומלץ בחום להתחסן נגד הנגיף.

בנוסף, על פי ההוראות נדרשים המטופלים בגלולה היקרה, כמו נשאים מטופלים, לעבור בדיקות תקופתיות לניטור תופעות הלוואי ולגילוי אם נדבקו במחלות מין אחרות. אם משתמש בטרובדה כטיפול מונע טרום-חשיפה נדבק בכל זאת ב-HIV, אסור לו להמשיך טיפול רק בטרובדה. הגלולה לבדה לא מספיקה כטיפול ל-HIV ויעילה רק כחלק מטיפול תרופתי משולב. נשא HIV שמשתמש בטרובדה בלבד מגדיל את הסיכוי שהנגיפים בגופו יפתחו עמידות לתרופות בה.

ומילה אחרונה על הקונדום

לשימוש חלקי בלבד בקונדום, או לאי שימוש בכלל, יש שפע נימוקים והסברים גלויים וידועים, ובהם אי נוחות, פגיעה בספונטניות, הפחתת ההנאה, ירידה בזיקפה, סתם שכחה, או בטחון ש"לי זה לא יקרה". בשנים האחרונות נוספו לאלה גם הנחות מוטעות שאיידס כבר אינה מחלה מפחידה, ושאפשר לסמוך על "טיפול לאחר חשיפה", שאמור להקטין את הסיכוי להידבק בנגיף במקרים של חשיפה בסיכון גבוה (אם כי ההצלחה לא מובטחת והוא מאוד לא נעים).

אלא שאף אחת מהטענות וההנחות האלה לא משנה את המציאות: בניגוד לטרובדה, קונדום מגן ממחלות נוספות העוברות ביחסי מין כגון זיבה, כלמידיה, עגבת ועוד. בנוסף, הוא לא דורש שימוש יומיומי – רק צריך לזכור לשים אותו בצורה תקינה.

כדי למנוע את התפשטות הנגיף צריך להמשיך לחנך למין עם קונדום. עם זאת, יש לזכור כי קונדומים נקרעים לפעמים וכן שמסיבות שונות אנשים לא תמיד זוכרים או רוצים להשתמש בקונדום – למשל כי היו שיכורים, מסוממים, או כי שכחו להביא אחד. במקרים כאלו טרובדה יכולה לספק שכבת הגנה נוספת ולהקטין את הסיכוי להידבק ב-HIV. אולם, צריך להמשיך ולהדגיש: קונדום הוא אמצעי ההגנה היעיל ביותר מפני מחלות מין.

אם אתם חיים עם בן או בת זוג שחיוביים לנגיף או אם אתם מוצאים את עצמכם מקיימים לפעמים מין לא מוגן – טרובדה עשויה להיות הגלולה בשבילכם (אם אתם מסוגלים להתמיד בנטילת הגלולה ולא חוששים מתופעות הלוואי). אולם, בכל מקרה, השתדלו להשתמש בקונדום.

הכתבה פורסמה ב-GoGay

ד"ר נעם לויתן, דוקטור למדעי החיים (Ph.D.) ממכון ויצמן למדע

 

הפוסט PREP וטרובדה הופיע ראשון בSafe-sex

שפיכה מוקדמת

$
0
0

גומרים הולכים…

הכותב הוא דר' עידן מיליצ'ר – פסיכוטרפיסט, מטפל מיני, ומטפל זוגי.

שפיכה מהירה  או בשמה הקודם: שפיכה מוקדמת היא אחת הבעיות השכיחות בתפקוד המיני של הגבר, ממנה סובלים כ-30% עד 40% מהגברים. השפיכה המוקדמת מאופיינת כמצב בו גבר, באופן קבוע ופעמים חוזרות, מגיע לשפיכה עם גירוי מינימלי לפני, בזמן או מיד לאחר החדירה,  מצב הגורם פעמים רבות לתסכול אישי ופוגע ביחסים הבין-אישיים.

תהליך השפיכה הוא תהליך מורכב, ומטרתו הסופית היא להעביר זרע מאיבר המין של הגבר לזה של האישה. בהליך זה הזרע, הנמצא בשלפוחית הזרע, בדרכי הזרע ובשופכה האחורית, יוצא בעוצמה ובקצב מהשופכה ומלווה בתחושת הנאה וסיפוק של אורגזמה. כל הפרעה בהליך זה, כגון שפיכה מוקדמת, שפיכה המלווה בכאב או חוסר שפיכה, יכולה לפגוע באיכות התפקוד המיני של הגבר ושל בני הזוג יחד. 

הסיבה לשפיכה מהירה יכולה להיות:

ראשונית, כלומר, מולדת (כבר מהניסיונות הראשונים לקיום יחסי-מין).

משנית (כתוצאה משינויים בריאותיים דוגמת מחלות: סוכרת, פגיעה בשלמות חוט השדרה, טיפולים כימותרפיים וכו', שינויים נפשיים – לחץ ומתח או שינוי במערכת היחסים).

 או כתוצאה מפגיעה בתחושתיות ראש הפין, שהוא מרכז השפיכה. 

טיפול בשפיכה מוקדמת:

במהלך השנים עבר הטיפול בשפיכה מוקדמת שינויים רבים וקיצוניים. 

  • הטיפולים הקלאסיים הם טיפול פסיכותרפי אינדיבידואלי או עם בת זוג, או טיפול התנהגותי. במשך שנים היו טיפולים אלו נפוצים, ולמעשה היו הטיפולים היחידים הקיימים, אך הם אכזבו, היות ושלוש שנים אחרי תום הטיפול יותר מ-75% מהמטופלים דיווחו על הופעה חוזרת של שפיכה מוקדמת. ממצא זה לימד שטיפולים פסיכולוגים בלבד, אינם יעילים, ולכן היה צורך בפיתוח טיפולים חדשים, בעוד הטיפולים הפסיכולוגיים נותרו טיפולים תקופתיים לחיזוק תוצאות הטיפול הראשוני. 
  • לאחר שהתברר כי אחת הסיבות לשפיכה היא רגישות יתר בראש הפין, הוחל בפיתוח מקומי או סיסטמטי שיוריד את הרגישות מראש הפין, ובכך מאפשר את הארכת זמן השפיכה ומשך קיום יחסי המין. במהלך השנים היו ניסיונות מוצלחים חלקית לטפל בשפיכה מהירה על ידי תרסיס או במשחות מקומיות שונות. ישנן משחות ותרסיסים המשמשים לאלחוש מקומי, שמטרתם להפחית את התחושה בראש הפין ויעילותם מגיעה ל-50%. עם זאת, במקרים רבים גורמים אמצעים אלו לחוסר תחושה בראש הפין, לירידה בסיפוק המיני ואף להחלשת עוצמת הזקפה. 
  • בשנים האחרונות, נעשו ניסיונות לטפל בשפיכה מהירה בתרופות רבות הנוגדות דיכאון ותרופות פסיכיאטריות, שמטרתן להשפיע על מרכז השפיכה במוח. הטיפול בכמה מהתרופות היה מוצלח חלקית, ולאחרות הייתה השפעה חיובית על זמן השפיכה, אך במקביל החולים סבלו מתופעות לוואי שמנעו מהם את המשך קבלת הטיפול (דוגמת ה- אנאפרניל וה-Phenothiazine.)
  • חולים נוספים נטלו  תרופות מקבוצת ה-SSRI, שמעכבות את הספיגה החוזרת של הסרוטונין במוח. 75%-70% מהחולים, אשר טופלו בתרופות מקבוצה זו, דיווחו על שיפור משמעותי בזמן השפיכה, אך לתרופות אלו, שבמקור נועדו לטיפול בבעיות פסיכיאטריות, תופעות לוואי משמעותיות אשר בעטיין מטופלים ובני/בנות זוגם העדיפו לא להמשיך את הטיפול המוצע. עם זאת, ההצלחה היחסית של הטיפולים התרופתיים החדשים פתחה עידן חדש של מחקרים ושיטות טיפול בשפיכה מהירה.
  • מחקר חדש שנערך במרכז הרפואי ת"א, הוכיח כי שילוב של תרופות מקבוצת ה-SSRI עם גלולת ה"ויאגרה" שיפר משמעותית את משך השפיכה. מחקר נוסף, המבוצע בימים אלה, מנסה לבחון את השפעת תרופות מעכבות אנזים (סטנדרה) על עיכוב השפיכה כאשר משתמשים בהן כתרופה בודדת. זאת בהמשך לתוצאות מחקרים בחיות מעבדה, אשר נערכו במספר מקומות בעולם.
  • בנוסף פועל במסגרת המרכז הרפואי ת"א, שירות רב-תחומי לטיפול במכלול ההיבטים של שפיכה ובמיוחד בנושא שפיכה מהירה. טיפול חדש המוצע כיום במרפאה להפרעות בתפקוד המיני, המבוסס על טיפול תרופתי לצד טיפול פסיכו-סקסולוגי, מהווה פתרון מיטבי לבעיה.  

השירות החדש מתבסס על ראיה מולטי-דיסציפלינרית, הבוחנת את מכלול ההיבטים של הבעיה: פסיכולוגיים, פיזיולוגיים, אורגניים, סביבתיים וזוגיים. תחילה נערך תשאול מדויק על תולדות הבעיה ומילוי שאלונים מיוחדים, הבודקים אספקטים שונים של השפיכה. בנוסף, נערכת בדיקה גופנית. 

במידת הצורך, מבצעים בדיקה נוספת (מדידת הולכה של העצב הפודנדלי (PNC)), אשר עשויה להצביע על קיומה של תחושתיות מוגברת או מופחתת של גוף הפין או ראש הפין. 

שיטת טיפול זו מפתחת מיומנויות שונות לשליטה על מנגנוני השפיכה, לצד טיפול מקומי בעזרת משחות או ספריי וטיפול פומי באמצעות כדורים, המעכבים את הספיגה החוזרת של סרוטונין למוח. 

הפוסט שפיכה מוקדמת הופיע ראשון בSafe-sex

פרופיל התנדבות בקו הייעוץ

$
0
0

 

פרופיל התנדבות בקו הייעוץ של מרפאת לוינסקי 

 

על קו הייעוץ שלנו:

קו הייעוץ של מרפאת לוינסקי פועל חמישה ימים בשבוע, למשך מספר שעות בכל יום.

הקו נותן מענה לגבי מחלות מין, דרכי הדבקה וטיפול, תסמינים ועוד.

האוכלוסיה הפונה אל הקו מגוונת – החל מאוכלוסיות אשר אין להן גישה למידע מהסוג הזה ואשר סובלות מבורות בכל הקשור למין ולמין מוגן בפרט, וכלה באוכלוסייה של צרכני זנות (נשים וגברים) או גברים "בארון", אשר הקו הוא המפלט היחידי אליו הם יכולים לפנות.

 

מטבע הדברים, הקו מושך אליו אנשים רבים אשר האלמנט המשותף לכולם/ן הוא אלמנט החרדה. חלק גדול מתפקיד היועץ בקו הוא הפחתת החרדה, עזרה בפירוק הגורמים לחרדה (לרב נובעת מחוסר ידיעה והבנה לגבי העובדות הרפואיות היבשות) מתן מקום לפורקן של התחושות והפנייה לגורמים המתאימים לקבלת סיוע נפשי.

 

כיום, הקו פועל  רק בשפה העברית. כחלק ממאמצי המרפאה להנגיש את המידע לאוכלוסיות חלשות, אנו מעוניינים להקים מערך ייעוץ בשפה הערבית.

 

מה אנחנו מחפשים?

מתנדבות/ים דוברי/ות עברית וערבית ברמה גבוהה, להתנדבות בקו הייעוץ למחלות מין במרפאת לוינסקי.

 

אופי ההתנדבות:

 – מענה טלפוני מהטלפון הפרטי לפרק זמן קבוע של ארבע שעות בשבוע (חלונות זמנים גמישים).

– הכשרה ראשונית של 3 מפגשים בני שעתיים במרפאת לוינסקי, וליווי טלפוני לאורך כל תקופת ההתנדבות.

– התחייבות לפרק זמן של חצי שנה לפחות.

אין צורך בידע מקדים – כל המידע יינתן בהכשרה.

 

דרישות התפקיד:

– ידיעת השפה הערבית והעברית ברמה גבוהה.

– יכולת לקיים שיחה פתוחה בנושאים של מין ומיניות.

– יכולת הקשבה והכלה גבוהה של תכנים והתנהגויות.

– מתן מענה לא שיפוטי.- קבלה מוחלטת של כל האוכלוסיות מתוך התפיסה שהזכות למיניות בריאה היא זכות יסוד לאדם באשר הוא.

– הזדהות עם ערכי המרפאה 

אחריות ומחויבות למענה מקצועי ואמין.

 

הפוסט פרופיל התנדבות בקו הייעוץ הופיע ראשון בSafe-sex

הריון לא רצוי –מה עושות?

$
0
0

הריון לא רצוי – מה עושות?

גילוי הריון לא רצוי ופניה לועדה

חשד להריון לא מתוכנן עשוי לנבוע מקיום יחסי מין לא מוגנים או כתוצאה מהופעת תסמינים שעשויים להצביע על הריון, כגון: אי קבלת וסת. לאחר כחודש חודשיים עשויים להופיע גם תסמינים כמו דימום ווסתי שונה מהרגיל, דימום בין ווסתי, תחושות כמו עייפות, בחילה, כאבים באזור הבטן התחתונה, גודש בחזה וכו'.

במקרה של חשד יש לעשות בדיקה לגילוי הריון:

  • בדיקת שתן לגילוי הריון בערכה ביתית- מומלץ לבצע את הבדיקה כשבועים אחרי המגע המיני הלא מוגן.
  • בדיקת דם לגילוי הריון- מומלץ לבצע כעשרה ימים אחרי המגע המיני הלא מוגן. יש צורך בהפניית רופא/ה.

במידה ואכן גילית שאת בהריון שאינך מעוניינת להמשיך, הדבר עלול להוביל להרבה מתח וחרדה. במקרה זה מומלץ שלא תישארי עם התחושות וההתלבטויות לבד, דברי עם אדם קרוב או גורם מקצועי שיסייע לך לקבל החלטה נכונה וילווה אותך בהחלטתך לגבי ההמשך.

 

לכל אישה יכולה להיות סיבה שונה ואינדיבידואלית באשר למדוע אינה מעוניינת להמשיך את ההריון. הסיבות עשויות להיות קשורות לגיל, הריון כתוצאה ממערכת יחסים לא רצויה/מתעללת, מצב סוציאלי-כלכלי, מצב נפשי, גיל, לימודים, קריירה, וכן סיבות כגון הריון כתוצאה מתקיפה מינית, הריון המהווה סיכון לאישה, סיכון מוגבר למומים אצל התינוק וסיבות נוספות.

לא משנה מהי הסיבה לרצון שלך להפסיק את ההריון, ברוב מדינות העולם, כמו גם בישראל, זכות האישה על גופה קובע שהיא,  והיא בלבד, אחראית להחלטה האם להמשיך את ההריון.

 

חוקים המתייחסים להפלות משתנים ממדינה למדינה. המדיניות נעה בין מדינות המתירות הפלות, עד השבוע ה- 24, ללא צורך במתן סיבה או הצדקה. כלומר מספיקה רק החלטת האישה (לדוגמא: רוב מדינות אירופה, סין, קנדה, טוניס ועוד). לבין מדינות שלא מתירות הפלות בשום מקרה, גם אם ההריון מסכן את האישה או התינוק (לדוגמא: מצרים, מלטה, האיטי, הונדורס, הפיליפינים ועוד). נכון להיום ישנן 26 מדינות בעולם בהן הפלות אסורות לחלוטין בחוק.

ישראל שייכת לקבוצת המדינות בהן הפלות מותרות בחוק, אך ישנן הגבלות למתן אישור לשם ביצוע הפלה. הפלות בישראל כפופות לאישור ועדה. כלומר, ביצוע הפלה בישראל שלא באישור הועדה אינו חוקי.

למידע נוסף על מדיניות ההפלות בעולם לחצ/י כאן.

הועדה להפסקת הריון תאשר ביצוע הפסקת הריון בתנאים הבאים

  • גיל האישה- אישה שטרם מלאו לה 17 או אישה מעל גיל 40.
  • מצב משפחתי- אם האישה רווקה, גרושה או אלמנה, וההריון הוא תוצאה ממערכת יחסים מחוץ למסגרת נישואין.
  • אם ההריון נובע מיחסים אסורים לפי החוק הפלילי (אונס, גילוי עריות וכדומה)
  • במידה ויש סיכון גבוה למום גופני או נפשי לתינוק.
  • המשך ההריון עלול לגרום לנזק נפשי או גופני לאישה.

 

בעבר כלל החוק סעיף שמתייחס לקושי סוציאלי-כלכלי של האישה, אך סעיף זה בוטל. 

בפועל, כ-97% מהפניות לועדה נענות בחיוב. ברוב המקרים מתוקף הסעיף המתייחס להריון מחוץ למסגרת הנישואין או בשל סכנה נפשית או גופנית לאישה.

במקרים בהם אישה מבקשת לעבור הפלה מתוקף מצב סוציאלי-כלכלי, הועדה תיענה לרוב בחיוב,  בטענה שהמשך הריון יגרום לנזק נפשי לאישה.

פניה לועדה

ועדות אלה פועלות בבתי החולים. לכן עלייך להוציא טופס 17 מקופת החולים ולאחר מכן ליצור קשר עם בית החולים כדי לברר מתי הועדה מתכנסת והאם יש צורך בקביעת תור.

ישנם הבדלים בין בתי החולים באשר לאופן הבדיקה של הועדה, בחלק מבתי החולים האישה תפגוש את כל הרכב הועדה ובחלק רק את העובד/ת הסוציאלי/ת. לאחר מילוי הטפסים ותשלום אגרה (450 ש"ח לנשים מעל גיל 19) תקבל האישה הסבר מרופא/ה על אופן ביצוע ההפלה והיא תיתן את הסכמתה. לאחר מכן האישה תפגוש את הועדה (או את העובד/ת הסוציאלי/ת) ותקבל תשובה האם יש אישור להליך.

במידה והאישה עומדת באחד התנאים שצוינו לעיל – תשובת הועדה בוודאות תהיה חיובית.

ברוב המקרים מיד לאחר מתן תשובה חיובית תקבל האישה תור לביצוע ההליך. במרבית בתי החולים הציבוריים ההליך לא מתבצע באותו היום. לעומת במרכזים רפואיים פרטיים בהם ברב המקרים, ההליך מתבצע ביום קבלת האישור מהועדה.

לועדה יש להביא:

  • תעודה מזהה (תעודת זהות או דרכון)
  • בדיקות דם עדכניות – ספירת דם וסוג דם
  • אולטרסאונד מהשבועים האחרונים המראה את גיל ההריון
  • 433 שקלים לתשלום אגרה (קטינות פטורות מתשלום זה ולכן עליהן לבקש התחייבות מראש מקופת החולים)

בקשה לביצוע הפלה אחרי השבוע ה-24 תידרש באישור ועדה מיוחדת בראשות מנהל/ת בית החולים.

כאמור, ניתן לבצע את הפסקת ההריון במרכזים פרטיים. גם במרכזים אלה ההליך הוא בכפוף לאישור ועדה. ביצוע הפסקת הריון ללא ועדה הוא אינו חוקי והרופא/ה צפוי/ה לעונש. כמו כן במקרה זה האישה עלולה להיות חשופה לרשלנות רפואית.

לרשימת הועדות להפסקת הריון לחצי כאן.

מימון הפסקת הריון

  • עד גיל 19 ניתן מימון מלא על ידי קופת החולים, עבור הפסקת ההריון ועבור תשלום האגרה לועדה.
  • עד גיל 33 ניתן מימון של קופת החולים להפסקת ההריון ויש לשלם את האגרה אבל ניתן לבקש החזר על תשלום האגרה לאחר מכן.
  • במקרה והפניה היא על בסיס בריאותי/נפשי,תחילה יש לשלם את האגרה אבל במידה וניתן אישור מהועדה, אפשר לקבל החזר חלקי וכמו כן, התחייבות מקופת החולים לביצוע הפסקת ההריון.
  •  קופות החולים נותנות מימון להפסקת הריון רק כאשר ההליך מתבצע בבתי חולים ציבוריים.
  •  עבור מי שאינה זכאית למימון ציבורי התשלום עבור הפסקת ההריון הוא 2,188 שקלים להפסקת הריון תרופתית ו- 3,037 שקלים להפסקת הריון כירורגית. התשלום עבור הועדה הוא 433 שקלים. 

 

לקבלת מידע נוסף וליווי ניתן לפנות למרכז הייעוץ של "לדעת לבחור נכון"

בימי א', ג', ו-ד'  בשעות 17:00-20:00.

במקרים דחופים ניתן לקבוע ייעוץ בשעות הבוקר והצהריים בתיאום מראש.

כתובת: פועלי צדק 2 קומה 3 (בתוך אל הלב), תלפיות ירושלים.

טלפון: 02-6258841

מייל: hotline@ladaat.org.il

המידע לקוח מהאתר "לדעת לבחור נכון"

 

הפוסט הריון לא רצוי – מה עושות? הופיע ראשון בSafe-sex

אורגזמה נשית באמצעות אוננות

$
0
0

הכותב הוא דר' עידן מיליצ'ר – פסיכוטרפיסט, מטפל מיני, ומטפל זוגי.

פניה של בחורה צעירה במילים האלה:

יש לי חבר כבר 4 שנים, אני נמשכת אליו מאוד ומעולם לא הצלחתי לגמור מהחדירה. ניסינו כל תנוחה אפשרית ואני מאוד מגורה במהלך הסקס כל פעם מרגישה שזה עומד להגיע ולא מגיע אני מצליחה לגמור רק בעזרת אוננות. יש לציין שמעולם לא היתה לי עוד התנסות מינית האם יש קשר?

האם יש לזה טיפול?

עורכת המדור פנתה אלי עם שאלה זו והרגיעה אותי שהפונה היא בחורה צעירה. זהו הקשר המיני הראשון שלה עם התנסות מינית חוויתית לכל דעה. מה שיש לכתוב כאן לדעתה, הוא שאין מה לחשוש, הזמן והניסיון, עם אותו בחור או עם אחרים, יביאו את האורגזמה הנרתיקית הנחשקת.

קוראים יקרים אם זה היה אכן המצב שהזמן והניסיון יביאו את האורגזמה הנרתיקית לכל אישה, אזי לא היו מלחמות בעולם. המסע האינסופי אחר האורגזמה מהחדירה, דומה לניסיונו של האדם לכבוש את הלא נודע.

ספר דברי הימים של חקר האורגזמה הנרתיקית התחיל כבר בזמנו של פרויד. פרויד הבחין בין אורגזמה נשית שמושגת באמצעות הדגדגן וגרס כי זו אורגזמה שאינה בוגרת ונשית, לבין אורגזמה נרתיקית שמושגת בחדירה, אליה התייחס כ"דבר האמיתי".

בשנות ה-50 טען קינסי שחקר את מיניות האדם, שיכולתן של נשים לחוות אורגזמה באוננות גבוהה יותר מאשר במגע מיני עם גברים. בשנות ה-60 של המאה הקודמת (וואוו, נשמע מזמן אבל זה לפני פחות מ-50 שנה!) ערכו מאסטרס וג'ונסון, מחקרים מקיפים בנושאי מיניות וקבעו שהאורגזמה הנשית היא תוצאה של תהליך נוירולוגי פיזיולוגי ופסיכולוגי שמאוד דומה במהלכו אצל כל הנשים, ומושג בעיקר על-ידי גירוי הדגדגן ולא ממגע מיני מלא!

מחקרים אחרונים שנעשו ע"י חוקרים באיטליה, גורסים כי לנשים המסוגלות לחוות אורגזמה נרתיקית יש דופן נרתיק עבה יותר מאלו שאינן מסוגלות, אך גם מחקר זה לא הביא את הישועה….עדיין.

הפות והנרתיק אצל האישה בנויים כך שמרכזי הרגישות העיקריים הם בדגדגן ושליש הנרתיק הקרוב אל הפתח ואילו האזור הפנימי של הנרתיק לא כל-כך רגיש לגירוי. (אם כי עדיין קיימים הבדלים קטנים בין אישה לאישה).
מצב זה גורם לכך שבזמן המגע המיני, הגבר מקבל גירוי ישיר לאורך הפין והאישה מקבלת גירוי לשליש הנרתיק הקרוב אל הפתח ורק גירוי עקיף בדגדגן.
רוב הנשים מגיעות לאורגזמה מגירוי ממושך של הדגדגן ושל החלק החיצוני של הנרתיק, ביחד עם מגע מהנה בכל חלקי הגוף. זוגות רבים משלבים גירוי ישיר בדגדגן תוך כדי יחסי המין.

לגבי האורגזמה… חשוב לדעת שרוב הנשים אינן מגיעות לאורגזמה בחדירה (יותר מ-75%) והן מסוגלות להגיע לאורגזמה רק ע"י גירוי חיצוני, ישיר בדגדגן. 

יחד עם זאת ואני לא מתווכח עם אף אחת, יש נשים המדווחות על הנאה ואורגזמה ממגע וגינאלי כנראה ממגע בנקודת הג'י.

קיומה של נקודת ה-ג'י  שנוי במחלוקת בין אנשי המקצוע. עד היום עדיין לא הוכיחו את קיומה באופן וודאי וחד משמעי מבחינה אנטומית. לא נמצא באף אטלס אנטומי בלימודי רפואה את נקודת הג'י כחלק מהאנטומיה של הגוף.

אלו הטוענים שהיא אכן קיימת אומרים שזהו למעשה עצבוב- ריכוז של עצבים- שהמשכו הוא הדגדגן. אחרים גורסים שאלו הן בלוטות המייצרות סיכוך בנרתיק והן תולדה של מה שאולי לא התפתח להיות בלוטת הערמונית של הגבר. יש נשים שחשות את המיקום של נקודת ה-ג'י, אחרות… עדיין נמצאות במסע מתיש למצוא אותה.

בהנחה שהיא קיימת, היכן בדיוק היא נמצאת?

נקודת הג'י, או בשמה הפחות מוכר "נקודת גרפנברג", נקראת על שם ד"ר ארנסט גרפנברג, הגינקולוג הגרמני שגילה ותיאר אותה לראשונה בשנת 1950. הנקודה היא למעשה אזור קטן הנמצא בקדמת דופן הנרתיק העליונה, בעומק של כ־3־5 סנטימטרים לכיוון דופן הבטן. מיקומה שונה מעט מאישה לאישה, והיא עשויה להיות ממוקמת במרכז הנרתיק או בזווית של 45 מעלות ימינה או שמאלה לכיוון מרכז הנרתיק. לדברי ד"ר גרפנברג גירויו של אזור ארוגני זה מסב הנאה וגורם לאורגזמות עזות. יחד עם זאת כאמור, עצם קיומה של הנקודה שנוי במחלוקת, ולא מעט אנשי מחקר מפקפקים בקיומה.

איך מוצאים את נקודת הג'י המובטחת?

מציאת הנקודה נעשית ע"י החדרה של אצבע לתוך הנרתיק, כשכרית האצבע מופנית לכיוון הפופיק ולהניע אותה בזוית של 45 מעלות לצדדים – כמו תנועת אצבע של "לא". אם וכאשר מוצאים את הנקודה, יש להניע את האצבע בתנועת "בוא הנה" על מנת לעורר גירוי. הזזת האצבע בעדינות, תביא נשים להרגיש גבשושית שהמגע בה יהיה להן מאוד מאוד נעים, או לחילופין האישה תרגיש רצון למתן שתן – כיוון שנקודה זו קרובה לשלפוחית השתן. ישנן גם נשים רבות שלא מוצאות הנאה במגע ידני בתוך הנרתיק ואחרי זמן מה יגידו לבן/בת הזוג שיפסיקו לחפור כי הנאה ונפט לא יגיעו משם. זה כמובן לא אומר שמשהו לא תקין אצל אותה אישה אשר אינה נהנית, זה מאוד אינדיווידואלי.

אם האצבע מביאה לגירוי והנאה, אזי קל וחומר שמגע מיני מלא יעשה גם הוא את העבודה.

אפשר להגיע לאורגזמה רק ממגע בנקודת ה-ג'י?

כאמור רוב הנשים מגיעות לאורגזמה ממגע בדגדגן. חלקן מגיעות מיחסי מין מלאים – אך לא ניתן לומר בוודאות אם האורגזמה הנרתיקית היא אכן עקב מגע בנקודת ה-ג'י. הסתייגות זו נובעת מהעובדה שיש נשים אשר בזמן מגע מיני מלא, מופעל אצלן לחץ גם על הדגדגן. לחץ זה נגרם בעיקר בתנוחה בה האישה מעל לגבר. בתנוחה זו, כאמור, יש לחץ של עצם החיק של הגבר על דגדגנה של האישה בזמן החדירה. יחד עם זאת יש נשים המדווחות על כך שהן מגיעות לאורגזמה מיחסי מין בחדירה נטו. 

לסיכום:למרות ששכיחות הקושי לחוות אורגזמה בקרב נשים מגיע ל-30%, רוב הנשים מגיעות לאורגזמה ממגע כזה או אחר בדגדגן. אי לכך כדאי להירגע ולא להפוך את חיי המין שלכן למסע בעקבות נקודת ה-ג'י וכיבוש האורגזמה הנרתיקית, אלא פשוט להנות מהקיים.

כאמור אם אישה כזו או אחרת מרגישה… שזה כמעט מגיע, אולי אם תהיה בתנוחה מעל הגבר וזה יעזור גם לחיכוך הדגדגן ולהגעה לאורגזמה.

יחד עם כל הנאמר, כאיש מקצוע אני לא ממליץ להתחיל לחפש לכבוש את האורגזמה הנרתיקית, כגבר… אני שומר על זכות השתיקה באשר למה אנחנו (ולא רק הנשים) משתוקקים. חשוב לחיות עם מה שיש.

 ☺

עידן מיליצ'ר

הפוסט אורגזמה נשית באמצעות אוננות הופיע ראשון בSafe-sex

8 עובדות חשובות על סקס בזמן מחזור

$
0
0

סקס בזמן מחזור זה אחד מהדברים האלה שלא כל כך מדברים עליהם. הרבה אנשים חושבים שזה מלוכלך, מגעיל, לא נעים ובאופן כללי משהו שכדאי להימנע ממנו.

אבל בעצם, אולי לא?

מצאנו כמה עובדות מעניינות לגבי סקס בזמן מחזור שאנחנו די בטוחות שלא ידעתן, אז רצינו לחלוק. חלק מהדברים הם טובים וחלקם קצת פחות. אבל זה בכל מקרה מעניין,  ובטח תלמדו משהו.

1. סקס בזמן המחזור עוזר להפחית התכווצויות

סובלת מהתכווצויות בזמן המחזור? סקס יכול לעזור לך ובגדול. כשאת עושה סקס, ומגיעה לקצה הצוק הקסום הזה, שנקרא אורגזמה, הגוף שלך מזרים כימיקלים מקסימים שנקראים אנדורפינים לכל חלקי הגוף. הכימיקלים האלה הם באמת משהו מיוחד. לא רק שהם גורמים לנו להרגיש חמימות וטשטוש מפנקים, אלא שהם גם פשוט "מכסחים" להתכווצויות את הצורה. 

ככל שהאורגזמה טובה יותר, כך גם שיכוך הכאב אפקטיבי יותר.

2. סקס במחזור יכול להרגיע אותך

את מכירה את הלחץ הקיצוני שצץ אצלנו בכל פעם ש"דודה בלה" באה לביקור? את הלחץ הזה שגורם לנו לרצות לצרוח בכל פעם שמישהו עובר לידינו כשה-PMS משתולל בגוף? אז לידיעתך, סקס יכול לעזור גם בזה!

שוב האנדורפינים האלה. בזמן שהם גורמים לנו לא להרגיש שום כאב בשום אזור בגוף, הם גם גורמים לנו לא להרגיש לחץ ועצבים בשום מקום בראש – פשוט ככה.

3.סקס במחזור יכול לקצר את משך המחזור

שמעת נכון! מסתבר שלהשתובב במיטה בזמן המחזור יכול לקצר את משך הדימום בזמן המחזור. איך? זה קשור לרירית הרחם, שמתפרקת ונפלטת החוצה בזמן הווסת. כשעושים סקס וחווים אורגזמה, ההתפרקות והפליטה של הרירית מואצת. זה יכול להביא לדימום כבד לזמן קצר אך בסיכומו של דבר – לקצר את משך המחזור עצמו.

4. סקס בזמן המחזור לפעמים פשוט מרגיש הרבה יותר טוב

אלא אם חיית מתחת לסלע, בוודאי שמת לב שבזמן המחזור את קצת יותר… נועזת. טוב, על מי אנחנו עובדות? אנחנו הופכות להרבה יותר חייתיות.

המחזור הופך נשים לחרמניות יותר אבל הוא גם גורם להן להיות רגישות יותר. מה שזה אומר זה שאם את כבר נכנעת לתשוקה שמתעוררת בך בזמן הזה, צפוייה לך חוויה יוצאת דופן.

5. סקס הטרוסקסואלי בזמן המחזור ממש לא מסכן את הפרטנר שלך

יש הרבה דברים שעשויים להטריד אותנו בזמן המחזור, אבל הבטיחות של ה"ציוד" של הפרטנר שלנו, ממש לא צריכה להיות אחד מהם.

יש סטיגמה לפיה דם המחזור יכול להיות מסוכן לגבר ולסכן את איבר המין שלו. ובכן, אלה שטויות. סקס עם גבר בזמן המחזור הוא בטוח לגמרי ולא מהווה שום סכנה בריאותית. טוב, זה יכול להיות קצת מלכלך זה נכון… אבל ממש לא מסוכן.

6. ניתן להיכנס להריון גם בזמן מחזור 

טוב, בואו נדבר על הצדדים הפחות נעימים. אם חשבת לעצמך שסקס בזמן המחזור זה פתרון מצוין כדי להשתובב קצת ללא קונדום ועדיין להיות בטוחה מפני הריון לא רצוי – אז טעית. בסקס לא מוגן תמיד יש סיכוי להיכנס להריון, גם בזמן המחזור. אגב, חשוב לדעת שהזרעונים האלה יכולים לחיות עד שבוע שלם. אז אם אין לך כוונה להרחיב את המשפחה – השתמשי בקונדום.

7. קל יותר להידבק בזיהומים ומחלות מין בזמן מחזור

כן, זה נכון ולא כיף בכלל. מסתבר שצוואר הרחם פתוח מעט יותר בזמן המחזור ואת נמצאת למעשה בסיכון גבוה יותר להידבק בזיהומים ומחלות מין. זו עוד סיבה, אחת מיני רבות, לעשות מין מוגן. גם כשאת במחזור.

8. זה הרבה יותר נפוץ ממה שאת חושבת

אולי אנשים לא כל כך אוהבים לדבר על זה, אבל זה לא אומר שהם לא אוהבים לעשות את זה. למעשה, מחקר בנושא סקס שנעשה על מבוגרים הראה שלפחות 30% מודים שהם מקיימים יחסי מין במחזור.

אז בסיכומו של עניין – זה עניין רציני רק אם את עושה מזה עניין רציני.

תהני 🙂

הפוסט 8 עובדות חשובות על סקס בזמן מחזור הופיע ראשון בSafe-sex

מענים בנושא מיניות לציבור הדתי / חרדי

$
0
0

לפניכם רשימה של ארגונים המספקים מידע, סיוע וליווי בכל הקשור למיניות למגזר הדתי / חרדי

ואהבתם

את "ואהבתם" הקים הזוג לימור ודודו קליינמן לאחר שהרגישו בחסרונו של מרחב מותאם שינגיש כלים איכותיים לטיפוח הזוגיות, בצורה מכבדת ולאור ערכי היהדות. באתר תמצאו טיפול מיני, פרטים על סדנאות, חנות ובה ספרים אביזרים ותכשירים, מידע על מיניות ביהדות ועוד.

מעבר לאתר 

תהל

מרכז הסיוע לנשים וילדים דתיים אשר מסייע לנשים דתיות/חרדיות הנמצאות במצבי מצוקה ומשבר וזקוקות לתמיכה וייעוץ. המרכז פועל כעמותה ללא כוונת רווח.

המטרה העיקרית של המרכז היא לסייע לנשים דתיות/חרדיות אשר אינן מרגישות בנוח לפנות למרכזי סיוע קיימים ואשר חוששות שבמרכז חילוני לא יבינו אותן ולא יוכלו לעזור להן למצוא פתרונות לבעיותיהן. המרכז פועל בהסכמת הרבנים וגדולי התורה.

04-6566813: נשים ערביות | 02-6730002: נשים דתיות | 02-5328000: גברים דתיים

מעבר לאתר

מרכז יהל

מרכז יהל שם לו למטרה להוות כתובת מרכזית לחינוך וייעוץ לחיי מיניות חיוביים לאור מקורות היהדות וההלכה.

המרכז נותן מענה לזוגות החיים על פי ההלכה וביחד עם זה, בתוך המרחב החברתי הישראלי התרבותי. זוגות אלו זקוקים, היום יותר מתמיד, למידע והדרכה לזוגיות, למיניות ולקיום יחסי אישות לאור היהדות.

מעבר לאתר

מצעדי גבר – מרכז למודעות גברית

בית ליצירה ומודעות, כפי שגבר פוגש את העולם דרך שאלות הזהות השונות: גוף, מיניות, פרנסה והזדקקות, קניין ורכושנות, אהבה ותשוקה. נאמנות ומימוש. "מצעדי גבר" הוקם בכוונה להיפגש עם קבוצות גברים דתיים וחילונים מכלל האוכלוסיה במטרה להרחיב את המודעות הגברית ברבדים שונים של החברה הישראלית.

מעבר לאתר 

לתת פה

"לתת פה" היא עמותה המפעילה תכניות חינוכית למוגנות מינית הפועלת עם צוותים, הורים וילדים מגילאי גן ועד לתיכונים בדרך פשוטה ישירה וחיובית. התכנית מפחיתה חרדה ומקנה כלים להיות כתובת בנושאי מוגנות ומיניות בריאה.

מעבר לאתר

'לדעת לבחור נכון'

העמותה מקדמת מיניות בריאה רגשית ופיזית באמצעות תכניות חינוכיות ומגוונות, מתן שירותי ייעוץ, התערבות במשבר, ליווי תהליכי ויצירת שיח חיובי ומעצים לכלל מגזרי החברה בירושלים ומחוצה לה. זאת על ידי מתן שירותי ייעוץ וליווי מקצועיים וסיוע בזמן משבר, בתחומים הקשורים למיניות ותכנון משפחה לבני ובנות נוער, צעירים וצעירות, נשים וגברים וגורמים מקצועיים, על מנת להפיץ ידע, להרחיב את אפשרויות הבחירה, ולסייע בקבלת החלטות, תוך העצמה אישית ואמונה בזכות וביכולת של כל  פרט לשלוט במיניות שלה.

מעבר לאתר

מרכז רותם

המרכז הרב תחומי למיניות, רותם, מציע טיפול מיני, ייעוץ מיני והכוונה מקצועית בנושאים הקשורים למיניות האדם. המענה מותאם אישית והולם בין היתר את הגיל, המגדר, הדת, חוויות העבר, המצב הבריאותי והשקפת העולם הערכית של הפונים.

בנוסף לטיפול, מרכז רותם מנחה סדנאות, הרצאות וקורסים בנושא מיניות האדם, לאנשי מקצוע ולקהל הרחב.

מעבר לאתר

בקדושה

מרכז בקדושה מהווה קורת גג לכל לתחומי החינוך והטיפול בהתבגרות, זוגיות, משפחה, אינטימיות, ומיניות בריאה.

המרכז משמש ככתובת מוסמכת לכל נושאי: התמודדויות בגיל ההתבגרות, הנחיית הורים, חינוך לאינטימיות בריאה, יעוץ זוגי, יעוץ וטיפול מיני, העצמה אישית ומשפחתית, טראומות ופגיעות מיניות, התמכרויות, משיכה תוך מגדרית ועוד.

מעבר לאתר

שכם אחד

סיוע ותמיכה לחרדיות המתמודדות עם מערכות יחסים פוגעניות

האתר מהווה מאגר מידע מקיף בנושאים הנוגעים למערכות יחסים.

המידע נאסף מהשקפה יהודית-תורנית, מספרות מקצועית ובעיקר – מהניסיון של המתמודדות והמטפלות.

מעבר לאתר

עמותת בת מלך

סיוע לנשים דתיות וחרדיות הסובלות מהתעללות על ידי בעליהן.

עמותת בת מלך מעניקה סיוע נפשי ומשפטי לנשים דתיות-חרדיות הסובלות מהתעללות פיזית ונפשית ע”י בעליהן ונמצאות בסכנת חיים.

הקו החם 1-800-292-333.

מעבר לאתר

מכון באר אמונה

המכון מעביר סדנאות בתחומי העיסוק המרכזיים:

  •         התמודדות עם הזקנה כאתגר משפחתי
  •         מורכבות ההורות בהסתכלות מקצועית רחבה ומגוונת
  •         השיח בתחום המיניות שמתחדש כל הזמן ודורש דיוק
  •         טיפול זוגי ומשפחתי בעידן שבו כל משפחה היא מיוחדת

מעבר לאתר

הפוסט מענים בנושא מיניות לציבור הדתי / חרדי הופיע ראשון בSafe-sex


Article 0

$
0
0

סמים נפוצים ב-ChemSex והשפעתם

מה זה?

כשמדברים על ChemSex מדברים על שני "טבואים" מאוד גדולים בחברה שלנו – סקס וסמים.

ChemSex הוא מושג המשמש לתיאור תופעה של שימוש בסמים בבמפגשים מיניים מאוד אינטנסיביים על ידי גברים שמקיימים יחסי מין עם גברים (MSM). מידע נוסף על ChemSex ניתן למצוא כאן.

חשוב לדעת  – שימוש בחומרים שונים (אפילו אלכוהול, הסם החוקי המוכר ביותר..), בעת קיום יחסי מין מפחית את השליטה שלנו במצב. מפחית את שיקול הדעת שלנו לגבי, עם מי נקיים יחסי מין, איך, מתי, ובאיזה אופן. 

חומרים רבים משפיעים על הגוף באופן שברב המקרים הופך אותנו לפחות חשופים לכאב. חומרים רבים מאלחשים ומעמעמים כאב. הדבר גורם לפגיעות גופניות רבות בהקשר של סקס, בעיקר בקיום יחסים אנאליים אך גם ואגינאליים. הדבר גם עשוי להביא ליחסי מין אלימים יותר, קשוחים יותר אשר בהשפעת החומרים נחווים מהנים אולם לאחר מכן מסתיימים בכאב ואף בפנייה לבית חולים.

הסמים:

GHB ו-GBL הידועים גם בשמות ג'י, ג'ינה או סם האונס

הג'י הוא סם נוזלי חסר צבע וריח אשר נצרך בשתייה.

מה הוא עושה? 

הוא מגביר את התשוקה המינית ומצמצם עכבות למינימום. משתמשים לרוב ירגישו ביטחון עצמי מופרז, רפיון שרירים ובו זמנית זה אחד הסמים הבודדים המאפשרים זיקפה ממושכת ולכן רבים צורכים אותו במהלך ChemSex.

מה הן הסכנות?

  • הג'י משחרר עכבות וגורם לעוררות מינית גבוהה ("חרמנות"), אבל הוא גם שם אותך בסיכון להידבקות ב-HIV ומחלות מין אחרות, בגלל שהוא מערער את יכולת השיפוט וכתוצאה מכך מוביל למין לא מוגן. 
  • אפשר בקלות לקחת מנת יתר של ג'י, כ-0.5ml מעל המינון המומלץ יכולים לגרום לאדם להיכנס לתרדמת. 
  • אין לערבב את הג'י עם אלכוהול. ערבוב עם אלכוהול עלול לגרום לקושי נשימתי ולעילפון. למרבה הצער, עילפון וחוסר שליטה מוביל פעמים רבות לניצול ותקיפה מינית. גברים ונשים רבות נפלו קורבן לתקיפה מינית כתוצאה מסם זה אשר הוכנס ללא ידיעתם/ן למשקה שלהם/ן. העובדה כי הוא נפוץ כל כך במסיבות מגבירה את הסיכון לפגיעה כתוצאה משימוש בו.

זה ממכר?

מאוד. משתמשים רבים מוצאים את עצמם לוקחים מספר מנות ביום רק כדי למנוע תסמיני גמילה קשים ומסוכנים. אפשר להתמכר גם תוך שבוע של שימוש קבוע.

מפדרון – הידוע גם בשם מיאו-מיאו, אם-קאט או מלח אמבט

ישנם כמה סוגים של סם זה. לרוב התרכובות מכילות מפדרון או MDPV. שני הסמים קשורים לצמח הגת – צמח מעורר המצוי בארצות ערב ומזרח אפריקה. חלקם רק מעוררים (מפדרון) ולחלקם יש השפעה פסיכואקטיבית (MDPV).

סמים אלה מגיעים בצורת אבקה ונצרכים בהסנפה ולעתים גם בהזרקה. בגלל המגוו הרחב של הסוגים והנסיון לעקוף את פקודת הסמים, לרב נמצא חומרים רבים הנמכרים בתור "מלחי אמבט" ולעתים מדובר ברעלים של ממש.

מה זה עושה?

"מלח אמבט" גורם לתחושת התרגשות, אנרגטיות ובדרך כלל תחושה כללית תוססת, בדומה מעט ל-MDMA. מי שצורך אותו יישאר ער לשעות רבות לכן משתמשים בסם זה ב-ChemSex.

מה הן הסכנות?

  • המשתמש עשוי לחוות לעתים כיווצים בלתי רצוניים בשרירים (למשל לעשות פרצופים" ללא שליטה), הזעה, צמצום הוורידים ומגביר את קצב הלב. 
  • כמו בסמי מסיבות רבים, ישנה סכנה של היפותרמיה, מצב בו הגוף לא מתחמם כי אין ביכולתו לפזר חום במהירות מספקת לשמירה על טמפרטורת גוף סבירה.
  • שלב ה"דאון" קשה מאוד. אם לוקחים את הסם במשך כמה ימים רצופים, המפדרון יכול לגרום להתפרצות פסיכוזה, פראנויות ודיכאון.
  • חוסר השינה המלווה בצריכת הסם, מסוכן גם הוא. 
  • פעולות המפדרון חזקה  במיוחד כאשר מערבבים אותו עם סמים אחרים כמו ג'י וקריסטל מת', מה שיכול להגביר את הסיכון להידבקות ב-HIV ומחלות מין אחרות ולהביא להתנהגות מינית מסוכנת.

זה ממכר?

הסם ממכר אבל פחות מדומיו (חגיגת וקוקאין), ההתמכרות היא ברובה פסיכולוגית,יכולה להיווצר תלות בגלל איבוד עניין במגע מיני ללא הסם.

סמים מסוג זה, גורמים לירידת דופאמין במוח, בשימוש לאורך הזמן, ההשפעה נחלשת ונוצר צורך בכמות סם גדולה יותר.

קריסטל מתאמפטמין, הידוע גם בשם קריסטל מת' או טינה 

סם זה הוא ממריץ חזק שמגיע בצורת גבישים דמויי קרח או כאבקה, אותה אפשר להסניף, לעשן או להזריק.

מה זה עושה? 

הוא גורם לתחושת עוררות מינית מוגברת ("חרמנות") וכפייתיות מה שיכול לגרום להרגשה מאוד ממוקדת על סקס. הוא גורם לחוסר עכבות וערנות מוגברת.

מה הן הסכנות? 

  • חשיפה למחלות מין בגלל שיפוט לקוי שעלול להוביל למגע מיני לא מוגן. 
  • אם משתמשים בסם בהזרקה וחולקים מחטים עולה הסיכון להידבקות ב-HIV וצהבות.
  • מאחר ונטילת הסם מובילה לחוסר שינה ממושך, עלולות להופיע הזיות וקולות. דבר שיכול להחריף אם משתמשים בסם באופן קבוע. 
  • כאשר השפעת הסם יורדת, חווית ה"דאון" יכולה לכלול פסיכוזה חולפת, נדודי שינה, עצבנות ודיכאון.

זה ממכר?

קריסטל מת' הוא סם מאוד ממכר.

סמים נוספים שיכולים להיות מעורבים ב- ChemSex:

קוקאין

קוקאין הוא סם ממריץ שמגיע באבקה לבנה וחסרת ריח בדרך כלל נצרך בהסנפה.

מה זה עושה?

גורם לתחושת ערנות, בטחון עצמי מופרז ופטפטנות. הוא מגביר חרמנות אבל מקשה להחזיק זיקפה לאורך זמן.

מה הן הסכנות? 

  • בגלל האופן שבו הוא גורם להרגיש – בטוח, חזק – השימוש בקוקאין יכול להוביל לכושר שיפוט לקוי ולכן להוביל למגע מיני ללא קונדום. 
  • בגלל שלקוקאין יש אפקט מאלחש גברים הומואים לפעמים שמים אותו בפי הטבעת כך שהם יכולים להיחדר במשך זמן רב מאוד. זה יכול להגביר את הסיכון להדבקות ב-HIV ומחלות מין אחרות בגלל שאם לא משתמשים בחומר סיכה עלולים להופיע פצעים, חתכים וקרעים בפי הטבעת, טחורים, פיסורה ועוד.

זה ממכר?

כן. קוקאין הוא חומר ממכר בצורה קיצונית, בנוסף להתמכרות הפסיכולוגית האפשרית יש גם התמכרות פזיולוגית.

קטמין 

קטמין מגיע באבקה לבנה שמסניפים במינונים קטנים.

מה זה עושה?

זה חומר הרדמה חזק, אשר יכול לגרום לך להרגיש כאילו הגוף והנפש הופרדו והתחושה היא כמו של חוויה חוץ גופית. לעתים התגובה לקטמין תלויה במצב הרוח והסביבה שנמצאים בה בזמן צריכת הסם.

מה הן הסכנות?

  • הזיות ואובדן תחושה בחלקים שונים של הגוף או בכל הגוף, (מה שמכונה: להיות תקוע בתוך k-hole). בגלל חוסר התחושה בגוף, קיימת סכנה של פגיעה עצמית קשה ויכול לעבור זמן רב עד שחשים בה. 
  • כמו רוב הסמים, הקטמין מוריד עכבות ולכן שימוש בו יכול להוביל למגע מיני לא מוגן ולכן לחשיפה למחלות מין. 
  • לעתים משתמשים בקטמין בפיסטינג (החדרת אגרוף) או בחדירה כפולה, בגלל היותו חומר הרדמה הגורם למוח לנתק את תחושת הכאב. התוצאות למחרת עשויות להיות חמורות: קרעים, חתכים, פיסורה, טחורים ונזקים נוספים לאזור.

זה ממכר?

אנשים שלוקחים קטמין כדי לשכוח את הבעיות שלהם עלולים למצוא את עצמם עם בעית התמכרות לקטמין, ממש בדומה לאלכוהוליסטים.

MDMA

מגיע בצורת גבישים שממיסים במים או צורכים ישירות.

מה זה עושה? 

ה-MDMA גורם לכל הרגשות להיות אינטנסיבים ויכול לגרום חווית תשוקה חזקה, אהבה והתרגשות.

מה הן הסכנות?

  • השימוש ב-MDMA יכול להוביל לכושר שיפוט לקוי ולכן להוביל למגע מיני ללא קונדום. 
  • MDMA יכול לגרום לקושי להגיע ולהחזיק זיקפה, מה שגורם לרבים לקחת אותו בשילוב עם ויאגרה. 
  • חלק מהמשתמשים עשויים לחוות פרנויה והתקפי חרדה כאשר ב"היי" ודיכאון ועייפות במשך מספר ימים, כאשר מגיע ה"דאון".

זה ממכר?

לא ידוע אם MDMA ממכר, אם כי חלק מהמשתמשים בסם יכולים לפתח עמידות, דבר שגורם להם לצרוך מנות גדולות יותר.

אנחנו לא מעודדות שימוש בסמים וקיום יחסי מין שלא במודעות צלולה אך אם אתם לוקחים חלק במפגשים מסוג זה לפניכם מספר נקודות שיכולות להפוך את המפגשים לבטוחים יותר:

  • יש להקפיד על מין בטוח עם קונדום. יש להצטייד מראש בקונדומים ולהקפיד להחליף קונדום בין פרטנר לפרטנר.
  • יש לעשות בדיקות למחלות מין באופן קבוע כולל בדיקת HIV וצהבת C.
  • במידה ואתם צורכים סמים באופן קבוע במפגשים מסוג זה ואתם לא תמיד צלולים בדעתכם כדי להפעיל שיקול דעת לגבי שימוש בקונדום – מוטב שתשקלו לקבל ייעוץ פרפ. שימוש בפרפ מיועד לסייע לאוכלוסיות בסיכון להימנע מהדבקה ב-HIV. חשוב לציין כי פרפ לא מונע הדבקה במחלות מין אחרות.
  • תשתתפו במפגשים עם אנשים שאתם סומכים עליהם (ככל שאתם יכולים), השיפוט שלכם עלול להיות לקוי באופן דרמטי כשאתם על סמים.
  • לפני שאתם לוקחים סמים תקבעו גבולות ברורים של מה שאתם מוכנים לעשות מבחינה מינית ומבחינת הסמים שאתם לוקחים. כך תוכלו להתייחס לגבולות האלה ביתר קלות כשאתם ב"היי".
  • אל תערבבו סמים שונים – ערבוב של סמים מסוימים עשוי לשבש את השפעת הסם ולגרום לתופעות לוואי חמורות. 
  • אל תמשכו את מפגשי ה-ChemSex יותר מדי זמן – אחרי יומיים של חוסר שינה לרוב מופיעה פרנויה והזיות.
  • אין לשתף מחטים, או כל ציוד אחר המיועד להזרקה.
  • לא מומלץ להשתתף במפגשי ChemSex באופן קבוע. מפגשים רבים ותכופים עלולים להוביל לדיכאון, ירידה במשקל ותלות פסיכולוגית. 
  • זכרו שתמיד נחמד לפלפל את חיי המין שלכם באמצעות מין ללא סמים, דייטים, בילויים שאינם מיניים וכמובן אינטימיות אמיתית.
  • אם אתם מרגישים שמפגשי ה-ChemSex שלכם יוצאים משליטה – פנו למוקדי הסיוע והתמיכה. שם יוכלו לעזור לכם.

הפוסט הופיע ראשון בSafe-sex

ספריית לוינסקי

$
0
0

ברוכים/ות הבאים/ות לספריית הקישורים של מרפאת לוינסקי!

בסיפרייה תמצאו קישורים לחומרי הדרכה, עיון והעשרה בנושא מיניות בריאה.

החומרים מחולקים לנושאים ולקהל יעד מומלץ.

חלק מההפניות יובילו אתכםן לאתרים של עמותות נהדרות העוסקות בחינוך למיניות בריאה ותוכלו גם שם להרחיב את ידיעותיכםן

כל הזכויות שמורות לכותבי הפוסטים / המאמרים ובעלי האתרים.

הספרייה תתעדכן כל הזמן, כדי לעמוד בשטף החומרים והמידע.

מוזמנים/ות לתת פידבק, לשלוח חומרים, או להעיר לגבי חומרים קיימים.

לשימושכם/ן באהבה

לבני נוער עצמם ולהורים (לראות ולהראות)

  • סרטונים מעולים של לייסי גרין, נערה שמסבירה על מיניות באופן נגיש לבני נוער. כל הסרטונים הם עם כתוביות בעברית.

נוער ברשת

  • סרטון של "בואו נדבר על זה – יחסים ברשת". מה לעשות אם מטרידים אותך באינסטגרם? מה עושים כשמקבלים תמונות עירום של אדם שמכירים? סקסטינג זה סוטה? אורן גל ואנדר עונות על שאלות גולשים וגולשות בנושא יחסים ברשת וסוגיות נוספות.לצפיה.
  • סרטון על שימוש חכם בסלולרי. לילדים ביסודי שיש להם כבר טלפון או למי שעומדים לקבל כזה. "תנו לשגיא ביטבוקס שתי דקות להסביר לכם את הסכנות בסלולרי ואת כללי ההתנהגות".לצפיה.
  • סרטון שמסביר מה עובר על נערה שסרטון אינטימי שלה מופץ ברשת.מעבר לסרטון והכתבה.
  • סרטון שמסביר מה זה פורנו ולמה לא כדאי לצרוך אותו. רן גבריאלי – זהירות פורנו!מעבר לצפיה (שפה בוטה)
  • סרטון קצרצר על צריכת פורנוגרפיה והצורך בקשר אמיתי.מעבר לצפיה.
  • פרק בסדרה "צפוף" שנעשה בשיתוף עם שלומית הברון וסנדי בשרטי, מנכליות "מידע אמין על מין". פרק בנושא: איך לדבר עם ילדים.ות על פורנוגרפיה.מעבר לצפיה.

גוף ודימוי גוף – 

  • המחזור החודשי – מה קורה בגוף האישה בכל שלבי המחזור, תהליך הביוץ, ההפריה והוסת. הסבר פשוט באמצעות אנימציה.מעבר לסרטון
  • מידע על התקן תוך רחמי לנערות מבית 'נשים לגופן'.מעבר לטקסט. – אמצעי מניעה
  • קרום בתולין- מה זה בעצם? איך זה עובד? הסבר נגיש וברור לבני נוער "השיחה".מעבר לסרטון.
  • סרטון על דימוי גוף ובו נשים חושפות פגמים ומשתפות באהבה שלהן לגופן.מעבר לסרטון.
  • סרטון הומוריסטי על הפות – באנגלית. הסרטון בא לנרמל את היחס  את היחס לפות.(לא רואים בסרטון פות אמיתית).מעבר לסרטון
  • כתבה מקיפה מעיתון "הארץ" על הדגדגן.מעבר לכתבה.  
  • קטע פואטרי סלאם של נעמה גרינשטיין "איך בנות מאוננות".מעבר לסרטון.
  • כתבה ב"מאקו" על צלמת שצילמה סוגי פות, כדי להעלות מודעות לשונות.מעבר לכתבה
  • רינה להב, מטפלת מינית מוסמכת מסבירה על וגיניסמוס מצב נתון שבו הפות נסגרת בפעולה בלתי רצונית. שרירי ריצפת האגן מתכווצים ויש כאב בקיום יחסי מין. מעבר לכתבה.
  • כל איברי המין דומים אך שונים, אין אף פות או פין זהים. הסבר לשאלה שבני נוער רבים שואלים את עצמם – האם הפות/פין שלי נראים נורמלי?מעבר לסרטון
  • שאלון בחנ/י את עצמך אמריקאי על השינויים הפיזיולוגיים בגיל ההתבגרות.מעבר לשאלון.

מגדר – גבריות ונשיות

  • סרטון שמדגים מה קורה כשמלבישים בנים בבגדי בנות ובנות בבגדי בנים?מעבר לסרטון
  • קטע פואטרי סלאם (באנגלית עם תרגום לעברית) על הביטוי "תהיה גבר" אנגלית.מעבר לסרטון.
  • קטע פואטרי סלאם (באנגלית עם תרגום לעברית) על הביטוי "תהיה גבר".מעבר לסרטון. (עמותת "מכנה משותף")
  • סרטון מקסים (מתורגם) על מה זה בעצם גבריות.מעבר לסרטון.
  • סרטון של גברים שאומרים 'לא' לאלימות נגד נשים.מעבר לסרטון.
  • הוצאת זרע לבטלה – מאמר קצר של רב קבוצת יבנה, שהוא פסיכולוג, לנערים / גברים דתיים / שומרי מסורת על אופן התמודדות עם 'הוצאת זרע לבטלה'. גישה להתמודדות עם הפחד הכרוך באוננות.קישור לפייסבוק
  • שולמית שפרבר – מטפלת בתנועה ומחול, מתמחה במרפאה לטיפול מיני. מדברת על החינוך המיני בקרב בנים, נערים וגברים לכל אורך החיים. מעבר לכתבה.

להט"ב

  • סרטון מרגש של איגי. להט"בים/ות מדברים על איך זה להיות נער/ה הומו/לסבית בישראל.מעבר לסרטון.
  • כתבה על יוטיובטרית מצליחה שמספרת על חייה בתור אישה טרנסית.מעבר לכתבה.
  • כתבה על ארבעה מורים שיוצאים מהארון ומדברים באופן פתוח מול התלמידים.מעבר לכתבה.
  • סרטון ובו נשא HIV עונה על שמונה שאלות קשות בפתיחות רבה. שבירת מיתוסים. מעבר לסרטון.
  • קליפ מקסים מלא בנראות חובקת מגדרים ודימויי גוף להעצמה.beautiful just the way you are מעבר לסרטון.
  • עמוד מתוך אתר חוש"ן המכיל ערכות חינוכיות לשיעורים בנושא להט"ב, להט"בופוביה ומגדר וסובלנות

חינוך למיניות בריאה

  • מידע מרוכז בנושא התנהגות מינית תקינה וכזו המעוררת דאגה בגיל ההתבגרות באתר "מידע אמין על מין".מעבר לתוכן.
  • סרטון שמסביר את מה היא הסכמה אמיתית. מה הכוונה ב"לא!" ולמה כשהתשובה היא לא חד משמעית הכוונה היא שהתשובה "לא!". מה הקשר בין סקס לכוס תה? מעבר לסרטון
  • סרטון ובו תשובות לשאלות חשובות על אוננות. שבירת סטיגמות ובכלל תשובות לשאלות שתמיד רציתם לשאול ולא העזתם.  "השיחה" מעבר לסרטון.
  • סרטון מבית "השיחה" על איך מתנשקים וגם על הסכמה ורצון.לצפיה.
  • כתבה ממעריב לנוער על השיקולים לפני קיום יחסי מין לראשונה.מעבר לכתבה.
  • פרק מהתוכנית "סליחה על השאלה" על בני נוער. שני נוער עונים בכנות לשאלות אנונימיות.מעבר לסרטון.
  • הרצאת TED על שינוי השיח המיני והמטאפורות הנלוות אליו. – מודל הפיצהלצפיה.
  • סרטון על מיתוסים וציפיות לקראת הפעם הראשונה (עם כתוביות בעברית).מעבר לסרטון.
  • שאלון בחנ/י את עצמך אמריקאי על השינויים הפיזיולוגיים בגיל ההתבגרות.מעבר לשאלון.
  • מדריך "תורת ההסכמה". מה זה הסכמה? מה עושים כשאומרים לא? (אלינואונור גבריאלי) מעבר לתוכן.
  • סיון דרשן – עובדת סוציאלית קלינית, מטפלת ומחנכת למיניות בריאה כותבת על החשיבות של שהות בתהליך העונג לעומת המירוץ למליון. לאורגזמה השיאית. מין זה לא רק אורגזמה. מעבר לכתבה.
  • הסבר על הטרדות מיניות והשפעת תנועת #metoo. ההסבר מוגש בצורה קומית ומאוד חדה.מעבר לצפיה.

להורים וצוותים

נוער ברשת / פורנוגרפיה

  • כתבה על ההשפעה של פורנוגרפיה על בני נוער. איך צפיה בפורנו משפיעה על דפוסי המיניות והמודעות למיניות אצל בני נוער.מעבר לכתבה
  • מהי מיניות בריאה אצל בני נוער, מבחינה קלינית? – הרצאה של דוד בנאי
  • כתבה בווינט על התכנים שילדים נחשפים אליהם דרך יוטיוב.מעבר לכתבה.
  • כתבה מ"דה מרקר" על השפעת המסכים על ילדים ועל החשיבות שבחווית השיעמום.מעבר לכתבה.  
  • כתבה על האלימות במרחב הווירטואלי, ולמה ניתוק מהרשת עושה יותר נזק מתועלת.מעבר לכתבה.
  • בלוג בעיתון "הארץ" על ההתייחסות לילדים ברשת. מחיי הנוער ברשת: בוטים לחינוך מיני ואפליקציות אנונימיות.מעבר לכתבה.
  • הרצאת TED בנושא פורנוגרפיה. התבגרות בעידן בו בני הנוער חשופים לדימויים פורנוגרפיים כל הזמן.  מעבר לצפיה.
  • הרצאת TED של סינדי גלאפ על פורנוגרפיה. דור שלם של בני נוער מאמין שמה שרואים בסרטי פורנו זאת מיניות.מעבר לצפיה.
  • סיון לוטן  – עובדת סוציאלית בעלת תואר שני, כיום מתמחה בלימודי סקסולוגיה בבר אילן ומנהלת את סניפים- תל אביב וחולון של דלת פתוחה: עמותה הפועלת לקידום מיניות בריאה בישראל מדברת על פורנו פמיניסטי.מעבר להרצאה.
  • ראיון בתכנית משפחה גרעינית בגל"צ על חשיפת ילדים לפורנוגרפיה, בעקבות חוק הפורנו בכנסת. הרבה עצות טובות החל מדקה 16:20.מעבר לשמיעת התוכנית.
  • מתוך מיזם "מידע אמין על מין":כיצד ניתן לדבר עם ילדים על פורנוגרפיה בגילאים שונים.  מעבר לתוכן.
  • כתבה מ"הארץ" על דרכי התמודדות עם חשיפה של ילדים לפורנו.מעבר לכתבה.

חינוך למיניות בריאה

  • הלומדה מיועדת למבוגרים/ות – הורים וצוותים חינוכיים ושמה "בואו נדבר על מיניות". מטרת הלומדה לתת למחנכות/ים ולהורים גלים וידע על מיניות וכלים לשיח עם ילדים/ות ומתבגרים/ות.  מעבר ללומדה.
  • המלצות על ספרים לילדות.ים, לנוער ולהורים.ות על מיניות.מעבר לכתבה.
  • כתבה על איך להכין לגיל ההתבגרות. החל מגיל 8-9 הכתבה מתייחסת לאמהות שמכינות את בנותיהן אבל ניתן לקרוא אותה בשינוי מגדרי. למנויי הארץ,מעבר לכתבה.
  • מאמר על משמעות ההסכמה ואיך מנהלים שיחה ו"משא ומתן" על מין מתוך המגזין "אלכסון.מעבר למאמר. מומלץ!!
  • הפודקאסט: "משחקות באש" על מיניות נשית המדוברת במונולוגים ושיח עם סמדר מילר ואיריס יוטבת מלוות נשים בעצמן, שתורמות לפרשנות וידע טנטרי, מחובר גוף נפש. עדויות של חוויית מיניות נשית. מעבר לפודקסט.
  • כתבה על אפליקציה שאפשר לחתום בה חוזה הסכמה לפני קיום יחסי מין (כתבה ביקורתית על כך שיחסי מין לא יכולים להתבצע בכפוף לחוזה).מעבר לקריאה.
  • סיכום מחקרי המיניות של העשור.מעבר לכתבה.
  • אתר "שיחה" לשיחה פתוחה ובטוחה על מין ומיניות. לאנשי מקצוע ואנשים הזקוקים לטיפול.קישור לאתר
  • עמוד הפייסבוק של "מרפאה סקסולוגית" לשאלות, ייעוץ ומיידע על מין ומיניות.קישור לאתר
  • מילון המילים המיניות שילדים שואלים הורים.מעבר לתוכן.
  • הזמנה לרכישת חוברת דיגיטלית על התבגרות. איך אמא יכולה לדבר עם ביתה על מיניות בגילאי ההתבגרות.מעבר לחוברת.
  • הפודקאסט "בוסטר" של כאן בנושא "מתי להתחיל חינוך מיני לילדים?"מעבר לשמיעה. מקור נוסף למידע:מעבר לאתר "מידע אמין על מין"
  • כתבה ב"ynet" הנותנת מספר דרכים להתמודד עם השאלה: "איך נכנסתי לבטן של אמא" וגם מה עושים במקרה והילד לא שואל.מעבר לכתבה.
  • מתוך תוכנית הבוקר ראיון בנושא "מה עושים אם הילד/ה תפס/ה אתכם 'על חם'?".מעבר לראיון.
  • מתוך תוכנית הבוקר "איך להדריך ילדים למיניות בטוחה לקראת החופש הגדול?".מעבר לצפיה.
  • תאטרון החברים של יעל ("יעל שומרת על גופה") בסרטון חדש כיצד להסביר לילדים איך באים ילדים לעולם.מעבר לסרטון.
    • סיון דרשן – עובדת סוציאלית קלינית, מטפלת ומחנכת למיניות בריאה כותבת על החשיבות של שהות בתהליך העונג לעומת המירוץ למליון. לאורגזמה השיאית. מין זה לא רק אורגזמה. .
    • ד"ר לינדסי דו – סקסולוגית ומארחת התוכנית הסברסקס -sexplanations מדברת על פטישים – איך הם נולדים ומה הם אומרים. מעבר לסרטון.
    • ד"ר לינדסי דו – סקסולוגית ומארחת התוכנית הסברסקס -sexplanations מדברת על פחדים במפגש מיני. מעבר לסרטון
    • תוכנית ברדיו הבינתחומי על ייצוגים של אהבה רומנטית בתרבות הפופולארית: כיצד ילדות ובנות נוער חוות מושגים כאהבה, זוגיות, נשיקה ראשונה, תפקידים מגדריים ונוספים, מתוך הסתכלות בייצוגים פופולאריים. דר שירי רזניקמעבר לשמיעה
    • סמדר מילר – מורה למיניות ,זוגיות, יצירה והגשמה. סמדר מדברת עם קצת הומור על החזרת התשוקה. מעבר לסרטון.
    • אבישג מאיה זלוף, מטפלת ומנחת סדנאות בתחום העונג והתשוקה משתפת במסע האישי שלה, מתוך "מין מסע – הביוגרפיה המינית שלי" מעבר לסרטון.

גבריות

  • טריילר של סרט מומלץ על גבריות ""the mask you live in". מה זה בכלל גבריות ואיך המסיכה הגברית פוגעת באינדווידואל הגברי.  לצפיה.
  • קטע פואטרי סלאם (באנגלית עם תרגום לעברית) על הביטוי "תהיה גבר" אנגלית. מעבר לסרטון. 
  • תמיר אשמן המעולה בכתבה על חינוך בנים, על מנגנון ההדחקה לעולמם הרגשי ועל הבעיות שזה יוצר בהמשך הדרך. מומלץ!!!!! מעבר לקריאה.
  • איתן לשם- הצצה להגדרות הגבריות שהגבר נאלץ לחיות תחת חסותן, הפעם דרך ההשגחה העליונה של החברה על סוג הקפה שהוא שותה.. מעבר לכתבה

 

נשיות

  • ג'ן גונטר – גניקולוגית ,אקטיביסטית, מרצה ומעודדת תרבות הידע ברפואה נשית. היא מדברת על תרבות האשמה ובושה בנוגע למיניות נשית ולרפואה של מיניות נשית בפרט. מעבר לסרטון.
  • הפודקאסט: "משחקות באש" על מיניות נשית המדוברת במונולוגים ושיח עם סמדר מילר ואיריס יוטבת מלוות נשים בעצמן, שתורמות לפרשנות וידע טנטרי, מחובר גוף נפש. עדויות של חוויית מיניות נשית. מעבר לפודקסט.
  • תמר מור סלע- כותבת "ערות"- ספר מונולוגים של נשים  שמדברות מיניות יצרה סדרה ברוח הספר. נשים שמדברות מיניות. מעבר לצפיה בפרק הראשון.
  • כתבה של תמר מור סלע שכתבה את הספר "ערות" העוסק במיניות נשית כותבת טור בו היא משוחחת עם נשים על המיניות שלהן לאורך השנים. לכתבה.
  • קייטי גודמן האדירה! שרה על למה אנו פמיניסטיות ופמיניסטים. פמיניזם- שוויון סוציאלי, פוליטי וכלכלי בין המינים ומגדרים. מעבר לסרטון.
  • סרטון בו מור בירון מדברת על ייצוג של נשים בפרסומות. מעבר לסרטון.
  • .כתבה על הסצינות הטלוויזיוניות החשובות לקידום נשים ב 2017. למעבר לכתבה.
  • כתבה על אביזרי מין קצת שונים המיועדים לנשים ועל האישה שהקימה את המיזם (עיתון הארץ). לקריאה
  • עינת שחק כותבת על שש דרכי עינוג והקשבה למסע האורגזמי. בכתבה השם הוא: "לא על הדגדגן לבדו: שש שיטות מוכחות לאורגזמה איכותית." לקריאה
  • בלוגרית הורות פופולרית, שכותבת על הנושאים שהורים אחרים מתביישים לדבר עליהם. כאן היא מדברת על מערכת היחסים שלה (שידעה עליות וירידות) עם הפות שלה. לכתבה
  • OMG אתר ובו 20,000 נשים בגילאי 18-95 משתפות בטכניקות העינוג שלהן. ומחקרים מדעיים שנערכו בשותפות עם חוקרים מאוניברסיטת אינדיאנה וחוקרי מכון קינסי לנשים, גברים וזוגות. האתר בתשלום, מעבר לאתר.
  • כתבה מ"כלכליסט" על ביטחון עצמי של בנות ואיך לעזור להן לחזק אותו. מעבר לכתבה.
  • הפודקאסט: "משחקות באש" על מיניות נשית המדוברת במונולוגים ושיח עם סמדר מילר ואיריס יוטבת. האזינו לעדויות של נשים המשתפות היבטים מחיי מחיי המין שלהן; אובדן חשק בחיי נישואין, פנטזיות שליטה, עונג ושפיכה נשית.. מעבר לפודקסט.
  • פודקאסט בנושא הנסיכות של דיסני, כיצד הפכו הנסיכות לגיבורות. מעבר לשמיעת הפודקאסט.

כאבים בקיום יחסי מין

  • כתבה על אנדמטריוזיס, מחלה שמתאופיינת בכאב חריף ותוקפת נשים רבות. המחלה לרוב לא מאובחנת ומעלה את השאלה "האם חוסר האבחון קשור בכך שהמחלה תוקפת בעיקר נשים?". .
  • חוברת של מרכז יהל שניתן לקנות. "להתחבר לעצמי" – חוברת שבה נשמע קולן של נשים המתמודדות עם כאבים ביחסי מין, דרך סיפורים ושירים. מעבר לתוכן.
  • "שלמה" (SHLEMA) עמוד פייסבוק שמוקדש לעזרה לנשים עם ולוודינה ובו מידע ותמיכה. מעבר לעמוד
  •  דוקטור אחינועם לב שגיא בכתבה מצויינת על כאבים בפות ובנרתיק בכלל ובעת קיום יחסי מיניות. .
  • רינה להב, רינה להב – מטפלת מינית מוסמכת ועובדת סוציאלית שיקום ובריאות (MSW) "הכאב כמצפן במיניות הזוגית". .
  • רינה להב, רינה להב – מטפלת מינית מוסמכת ועובדת סוציאלית שיקום ובריאות (MSW)  "מעגל העונג ומעגל הכאב" לקריאה.
  • כתבה בנושא "וולוודינה" (כאבים בנרתיק), הכתבה מדגישה את כך שיחסי מין אינם חדירה בלבד. לקריאה

אמצעי מניעה

  • כתבה משעשעת על מותגי קונדומים שונים. לקריאה.
  • הסבר על ההתקן התוך רחמי הלא הורמונלי בעל הצורה החדישה – בלרין. אתר החברה עם הסברים מפורטים. מעבר לאתר.
  • מידע על התקן תוך רחמי לנערות מבית 'נשים לגופן'. מעבר לטקסט
  • כתבה מאתר "כיפה" על אישור הלכתי לשימוש בקונדום. לכתבה.
  • ד"ר ליאור ברוך- מייסדת "לבריאותה" רפואה פמיניסטית. ליאור מדברת על אמצעי מניעה ועל ההשפעות שלהם על בריאותנו. מעבר לשיחה.
  • הסבר והדרכה על גביעונית והשימוש שבה. אנגלית. לצפייה
  • כתבה על פיתוח חדש של גלולה למניעת הריון לגבר. לכתבה

פגיעה מינית

  • סרט באורך 45 דקות המיועד לילדים וילדות צעירים הנוגע לפגיעה מינית ולשיח בנושא. "הגוף שלי הוא רק שלי" בעקבות ההצגה "יעל שומרת על גופה". מעבר לצפיה.
  • ראיון עם שלומית הברון ממייסדות הפרויקט "מידע אמין על מין", איך תדעו אם ילדיכם עבר תקיפה מינית. מעבר לסרטון.
  • הסוד של תום – סרטון של מרכזי הסיוע שמדבר על פגיעה מינית. מומלץ לצפות קודם בעצמכם ואחר כך לצפות עם הילד/ה יחד, לתווך ולהסביר. מעבר לסרטון.
  • אסתר פרל- סופרת מטפלת מינית ואייקון מרחב תקשורת ביחסים עונה על השאלה מה לעשות אם בן/ת הזוג סובל/ת מטראומה מינית. מעבר לסרטון.
  • ראיון מתוכנית בוקר בנושא "איך לגרום לילד שלי לספר לי שפגעו בו מינית?". מעבר לצפיה.
  • סרטון של עמותת "לתת פה" המסביר כיצד לשוחח עם ילדים/ות צעירים/ות על "סוד טוב וסוד רע". מעבר לסרטון.

 

 

 

הפוסט ספריית לוינסקי הופיע ראשון בSafe-sex

מיקום המרפאה: רחוב לוינסקי 108, בתוך התחנה המרכזית החדשה, בקומה 5 (מעל קווי אגד 4,5)

סיכום שנתי 2019 –לוינסקי טרנס

מאפיינים וצרכים של קהילת הטרנס –דוח סיכום מחקר ארצי 2019

טיפול הולם ונגיש לקהילה הטרנסית –מידע לאנשי רפואה

על הקהילה הטרנסית והמפגש שלה עם מערכת הבריאות


קורס להכשרות עובדות/ים ומתנדבות/ים לליווי א.נשים טרנסג’נדריםות

מאפיינים וצרכים של קהילת הטרנס בישראל

מרפאת לוינסקי –סרטון תדמית

דיגום עצמי

The egg

$
0
0

The egg is the largest cell in the human body (12mm), a woman is born with millions of immature eggs, which are located in the ovaries. During the ovulation process, a number of eggs mature, and usually only one of them is released from the ovary, and makes its way to the fallopian tube and from there to the uterus.

The three stages in egg’s life:

Ovulation: The ovary releases an egg

Menstrual-related hormones cause the eggs to mature in the ovaries. About every 28 days, one ovum is “selected” in which several eggs mature, one mature egg then released from the ovary. This is the ovulation process. After release from the ovary, the egg moves into the fallopian tube, where it remains for only about 12 to 24 hours, during this time fertilization can occur. If the egg is not fertilized at this time, it is absorbed and menstruation (the menstrual bleeding) begins two weeks later.

There is a certain confusion between the concept of ovulation and the concept of “ovulation period”. Ovulation itself lasts for only a few seconds, when the egg separates from the ovary. The ovulation period is the fertile period during the month that lasts about two to three days around ovulation. This is actually the length of the window of opportunity during which one can get pregnant. This window consists of two factors: the lifespan of the egg – about 24 hours, and the lifespan of the sperm – about 48 to 120 hours.

A woman can get pregnant from two days before ovulation to the day after ovulation. If during the window of opportunity the egg did not meet the sperm, it dissolves.

Fertilization: A sperm meets an egg

A mature egg can be fertilized by a sperm cell at the edge of the fallopian tube during ovulation. The sperm makes its way up the vagina, through the cervix and through the uterus into the fallopian tubes. If a mature egg is in the fallopian tube, fertilization can occur. Very rarely, fertilization can occur even when the ejaculation was in the vaginal opening and not inside the vagina. Uterine contractions during sexual arousal and orgasm, help the semen “climb” up the vagina.

Technology can assist in making it possible to fertilize an egg, either by inserting sperm into the female body or by fertilizing an egg outside the body and then inserting the fertilized egg into the uterus.

Implantation: The fertilized egg attaches to the lining of the uterus and the pregnancy begins.

Most eggs are fertilized by sperm while in the fallopian tubes. The fertilized egg travels down the fallopian tube into the uterus. It can take a day or two. When the egg reaches the uterus, it can take root in the uterine lining (endometrium) and pregnancy will begin. Fertilized eggs that do not take root in the uterine lining (i.e. blighted ovum) are excreted in the next menstrual bleeding.

Key facts about ovulation

  • An egg lives 12 to 24 hours after its emergence from the ovary.
  • Usually, only one egg is released from the ovary at a time.
  • Ovulation can be affected by mental stress, diet, illness or any disruption of routine (such as moving to another country, different climate and more).
  • Some women may experience light bleeding (blood staining) or discharge during ovulation.
  • Implantation of a fertilized egg usually occurs between 6 to 12 days after ovulation.
  • Every woman is born with millions of immature eggs waiting for ovulation to begin – a woman is born with all her eggs.
  • Menstruation may come even if there was no ovulation.
  • Ovulation can occur even if there was no menstruation.
  • Some women may experience some pain or discomfort in the ovarian area during ovulation in what is known as “mittelschmertz” (intermediate pain in German).
  • If an egg is not fertilized, it is absorbed into the uterine wall and comes out during menstruation.

 

הפוסט The egg הופיע ראשון בSafe-sex

Viewing all 129 articles
Browse latest View live